Jeigu Tu esi mokinys ir nori Universitetą pažinti iš arčiau…

Sukurta: 21 vasario 2011

Nori daugiau sužinoti apie mokslą? Nori išsiaiškinti, kokioje srityje studijuoti Tau patiktų labiausiai? Kviečiame:

Susitikti su

Aplankyti

Pažinti iš arčiau

Pamatyti savo akimis

Pasimokyti dominančių dalykų laisvu metu

« grįžti


Nori daugiau sužinoti apie studijas bei studijų programas VU?

Jeigu Tu ir Tavo klasės draugai norėtų daugiau sužinoti apie studijas bei siūlomas studijų programas Vilniaus universitete, pasikonsultuoti, kaip elgtis priėmimo metu bei sužinoti daugiau aktualios informacijos, būtinai rašykite   arba skambinkite tel. (8 5)  219 3144. Mes surengsime Jums pristatymą visomis pageidaujamomis temomis!

↑ Į viršų


VU Karjeros centras

Nori išsiaiškinti, kas yra karjera ir jos valdymas? Nori tvirtai paimti karjeros vairą į savo rankas? Susidūrei su sunkumais rinkdamasis studijų arba karjeros kryptį? Susitik su VU Karjeros centro konsultantais!

Tau siūlome:

  • Karjeros valdymo mokymus – interaktyvius užsiėmimus bendraamžių grupėje, kur turėsi galimybę mokytis pats valdyti savo karjerą ir priimti tinkamus studijų arba karjeros krypties sprendimus;
  • Individualias karjeros konsultacijas, kurių metu padėsime rasti atsakymus į Tau rūpimus karjeros klausimus ir spręsti bei įveikti kylančius karjeros sunkumus.

Daugiau čia.

Jeigu nori susitikti su VU Karjeros centro konsultantais, būtinai mums rašyk arba skambink tel. (8 5)  236 6007. Mus rasi Saulėtekio al. 9, III rūmai, Vilnius.

↑ Į viršų


VU Botanikos sodas

VU Botanikos sodas įkurtas 1781 metais. Per daugiau nei 140 metų gyvavimo laikotarpį sodas tapo neatsiejama Vilniaus universiteto dalimi. Istorinės aplinkybės lėmė, kad Botanikos sodas net keletą kartų kėlėsi iš vienos vietos į kitą, o dabartiniu metu disponuoja net dviem žemės plotais (Vingyje ir Kairėnuose). Šiuolaikinis VU Botanikos sodas ne tik didžiausias Lietuvoje (bendras plotas 199 ha), bet ir turtingiausias augalų kolekcijomis. Čia auginama apie 9000 pavadinimų augalų, priklausančių 190 šeimoms, 886 gentims.

VU Botanikos sodas aktyviai siekia tapti ir gausiai lankomu, pačius įvairiausius plačiosios visuomenės poreikius (rekreacinius, švietėjiškus ir kt.) tenkinančiu, ne tik vilniečių bet ir kitų Lietuvos vietovių žmonių bei mūsų šalies svečių mėgstamu objektu.

Botanikos sodas atidarytas lankyti nuo gegužės 2 d. iki spalio 31 d. (uždarytas valstybės švenčių dienomis). Lankytojai Kairėnuose ir padalinyje Vingio parke priimami: I–IV 9-17 val., V 9-16 val., VI–VII 10-19 val. Kaina: 3 Lt - moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia; 5 Lt - suaugusiems.
Ekskursija 1,5 val. - 40 Lt, 3 val. - 60 Lt (lietuvių kalba). Pastaba: ekskursijas būtina užsisakyti iš anksto telefonu (Kairėnuose: (8 5)  231 7933, Vingio parko padalinyje: (8 5)  233 0160).

Daugiau čia.

Jeigu Tu ir Tavo klasės draugai norėtų ypatingos ekskursijos, kitokio susipažinimo su Botanikos sodu, būtinai rašyk mums . Pasistengsime tai įgyvendinti!

↑ Į viršų


Geologijos muziejus

Geologijos muziejus įkurtas 1803 metais kartu su Mineralogijos katedra, kuriai vadovavo R. Simonavičius. Pirmus mineralų rinkinius atsivežė Ž. E. Žiliberas atvykdamas į Vilnių 1781 metais. Šiuo metu ekspozicijoje yra:

  • Regioninės geologijos skyrius;
  • Paleontologijos skyrius;
  • Petrografijos skyrius;
  • Mineralogijos skyrius.

Katedros ir muziejaus darbuotojai nuolat pildo, sistemina ekspoziciją ir fondinę medžiagą.

Darbo laikas: muziejus lankomas iš anksto susitarus telefonu. Bilieto kaina: įėjimas nemokamas.

Kontaktai: VU Chemijos ir geomokslų fakultetas, tel. (8 5)  239 82 77, el. p. , M. K. Čiurlionio g. 21/27 (231 kab.), Vilnius.

↑ Į viršų


Zoologijos muziejus

VU Zoologijos muziejus šiandien:

  • Yra seniausias mokslinis Zoologijos muziejus Lietuvoje (įkurtas 1773-1794 metais)
  • Turi įdomią ir turiningą istorinę praeitį, siekiančią Žygimanto Augusto laikus
  • Šiuo metu nuolatinėje ekspozicijoje galima pamatyti ~3000 rūšių vabzdžių, moliuskų, vėžiagyvių ir kt. bestuburių; 200 rūšių žuvų, 60 rūšių roplių ir varliagyvių, 716 rūšių paukščių ir 66 rūšių žinduolių iškamšų, kaulų ir ragų.

Čia galite tiesiog atvykti ir apžiūrėti muziejų arba užsisakyti ekskursiją pageidaujama tema! Galimos ekskursijų formos:

  • Pažintinės: trumpa istorinė apžvalga + didžiausi – mažiausi, pavojingiausi – nuodingiausi, gražiausi – protingiausi pasaulyje Zoologijos muziejaus gyvūnai.
  • Teminės (pagal mokyklų programas): Lietuvos gyvūnai; Įnamiai ir globotiniai bei naminiai gyvuliai ir paukščiai; Lietuvos gėlųjų vandenų bestuburiai ir stuburiniai gyvūnai; Baltijos jūros bestuburiai ir stuburiniai; Gyvūnų prisitaikymai žudyti ir apsiginti; Gyvūnų prisitaikymai vaikščioti, skraidyti, plaukioti; Gyvūnų dauginimasis; Gyvūnų vaidmuo žmogaus gyvenime; Bestuburiai; Žuvys; Varliagyviai ir Ropliai; Paukščiai; Žinduoliai.
  • Sisteminės (gyvūnų klasifikavimo pagrindai): karalystės + bestuburių gyvūnų klasifikavimo principai; karalystės + stuburinių gyvūnų klasifikavimo principai + įdomiausi atstovai.
  • Gamtosauginės / bioetikinės: CITES – kas yra CITES + kokie Zoologijos muziejaus gyvūnai yra CITES sąrašuose ir kodėl; Retos ir nykstančios gyvūnų rūšys Lietuvoje; Gyvūnų panaudojimo žmogaus reikmėms problematika.
  • Jūsų pageidavimu – ir kitokiomis specializuotomis temomis.

Ekskursijos trukmė 1-1,5 val., priklausomai nuo lankytojų poreikių ir dėmesio.

Darbo laikas: muziejus lankomas iš anksto susitarus telefonu. Bilieto kaina: įėjimas nemokamas.

Kontaktai: VU Gyvybės mokslų centras, tel. (8 5)  239 82 70, el. p. , Saulėtekio al. 7 (C133 kab.), Vilnius.

↑ Į viršų


Herbariumas

Herbariumo įkūrimas 1781-1783 metais siejamas su prancūzų botaniko Ž. E. Žilibero veikla. Nuo 1949 metų sistemingai kaupta Lietuvos floros kolekcija, kurioje šiuo metu yra daugiau nei 100 000 herbariumo lapų. Kriptogamų kolekcijoje – 26000 kataloguotų grybų, kerpių, dumblių, samanų ir sporinių induočių pavyzdžių.

Darbo laikas: muziejus lankomas iš anksto susitarus telefonu. Bilieto kaina: įėjimas nemokamas.

Kontaktai: VU Gamtos mokslų fakultetas, tel. (8 5)  239 8752, M. K. Čiurlionio g. 21/27 (I a., 4 kab.), Vilnius.

↑ Į viršų


VU Biblioteka

VU Biblioteka, įkurta 1570 metais, iki šių dienų išliko autentiškose erdvėse. Kartu su visais senojo universiteto pastatais ir kiemeliais ji sudaro vieningą, įspūdingą ir nepakartojamą Vilniaus senamiesčio architektūrinį ansamblį, reprezentuojantį Lietuvos mokslo ir kultūros pažangos istoriją. Ekskursijos po Vilniaus universiteto ansamblį ir istorines bibliotekos sales yra įtrauktos į Vilniaus miesto svečių ir turistų maršrutus.

Norint aplankyti Vilniaus universiteto rūmų ansamblį ir biblioteką reikia iš anksto užpildyti elektroninę ekskursijos užsakymo formą arba kreiptis į bibliotekos Komunikacijos ir informacijos skyrių tel. (8 5) 268 7103.

Ekskursijos vedamos lietuvių, anglų, prancūzų, rusų ir lenkų kalbomis kiekvieną darbo dieną nuo 9:00 iki 15:00 val. Kaina: 3 Lt – moksleiviams ir studentams; 8 Lt – suaugusiems. Pastaba: VU gimnazijų – partnerių delegacijoms – nemokamai.

Daugiau informacijos apie Vilniaus universiteto rūmų ansamblį ir bibliotekos istorines sales rasi čia.

Jeigu domina bibliotekininkystė ir norėtum iš arčiau pamatyti, kaip dirbama bibliotekose, išvysti saugyklas, rankraščių skyrių ir pan., būtinai rašyk mums . Pasistengsime tai įgyvendinti!

↑ Į viršų


Lietuvos matematikų muziejus

Lietuvos matematikų muziejus Matematikos ir informatikos fakultete įkurtas 1983 metais. Muziejaus medžiagą kaupė ir jam vadovauja doc. dr. Henrikas Jasiūnas.

Muziejaus turinį sudaro:

  • Knygos;
  • Rankraščiai bei personalinės bylos;
  • Paveikslai ir foto medžiaga;
  • Medžio drožiniai;
  • Stiklo bei keramikos dirbiniai.

Fakulteto bendradarbiai, absolventai ir muziejaus lankytojai nuolat dovanoja leidinius, suvenyrus bei kt.

Darbo laikas: muziejus lankomas iš anksto susitarus telefonu. Bilieto kaina: įėjimas nemokamas.

Kontaktai: VU Matematikos ir informatikos fakultetas, tel. (8 5)  219 3082, (8 5)  219 3072, el. p.: , Naugarduko g. 24 (401 kab.), Vilnius.

↑ Į viršų


Informacinių technologijų centras

Matematikos ir informatikos fakultete yra įsteigtas ir Informacinių technologijų centras (ITC), kuriame sukaupta viena iš pajėgiausių kompiuterinių technologijų ir didelis kiekis darbo vietų. Šiame centre yra superkompiuteris, kuris panaudojamas įvairiems skaičiavimams tiek nacionaliniu, tiek Europos mastu. ITC turi ir gali pasiūlyti vartotojams ne tik įvairią kompiuterinę techniką, bet ir įvairias operacines sistemas: SUN Solaris, Linux, Windows.

Darbo laikas: ITC lankomas tik mokinių grupėmis ir tik iš anksto susitarus telefonu. Bilieto kaina: įėjimas nemokamas.

Kontaktai: VU Matematikos ir informatikos fakultetas, tel. (8 5)  219 3053 el. p.: , Šaltinių 1a, Vilnius.

↑ Į viršų


Fizikos muziejus

Fizikos muziejus, arba tiksliau Fizikos fakulteto muziejus, įkurtas 1998 metais. Tačiau pirmieji eksponatai buvo surinkti dar 1978-1979 mokslo metais ruošiantis Vilniaus universiteto 400-mečio minėjimui. Tai buvo praeito šimtmečio trečiojo dešimtmečio du Adam Hilger (Anglija) firmos spektrografai bei kai kurie elektros ir mechanikos prietaisai. Vėliau jie buvo patalpinti Šv. Jonų bažnyčioje (ten tuo metu buvo Mokslo muziejus), o 1994 metais vėl atgabenti į Fizikos fakultetą. Nuo tų metų eksponatų kolekcijos buvo papildytos iš esmės. Yra skaičiavimo technikos, elektros matavimo prietaisų, nemažai geodezinių prietaisų, keli senoviniai detektoriniai radijo imtuvai, senovinės analitinės svarstyklės ir kiti pavieniai įdomūs prietaisai; yra knygų, išleistų prieškario Lietuvoje bei carinėje Rusijoje, rinkiniai. Ekspozicijai panaudoti prieškario Lietuvos Vilniaus Stepono Batoro universiteto Fizikos fakulteto baldai.

Darbo laikas: muziejus lankomas iš anksto susitarus telefonu (8 605 83775, doc. Leonas Mindaugas Balevičius). Bilieto kaina: įėjimas nemokamas.

Kontaktai: VU Fizikos fakultetas, Saulėtekio 9, III rūmai, 406 kab., Vilnius.

↑ Į viršų


VU Teorinės fizikos ir astronomijos institutas

Institutas turi astronominių stebėjimų bazę Lietuvoje – Molėtų astronomijos observatoriją, taip pat vykdo Planetariumo Vilniuje steigėjo funkcijas. Lietuvos fizikų draugijos ir Lietuvos astronomų sąjungos būstinės šiuo metu taip pat yra institute.

Nemažai instituto mokslininkų dalyvauja moksleivių gamtamoksliniame ugdyme, nuo pirmųjų žinių apie gamtą ir jos dėsnius suteikimo vaikams iki vadovavimo jų pirmiesiems žingsniams mokslininko profesijos link. Gabiausi fizikai ir astronomijai Lietuvos moksleiviai pažįsta TFAI mokslininkus, lankosi institute ruošdamiesi nacionalinėms ir tarptautinėms moksleivių olimpiadoms, konkursams, dalyvauja specialiai moksleiviams surengiamuose susitikimuose, ateina konsultuotis jiems rūpimais klausimais. Jei Jūs esate moksleivis, labai besidomintis astronomija ar fizika, rašykite TFAI el. paštu, užsukite, ten mielai su Jumis pabendraus.

Kontaktai: VU Teorinės fizikos ir astronomijos institutas, tel. (8 5) 262 0947, el. p. , A. Goštauto g. 12, LT 01108 Vilnius, www.itpa.lt.

↑ Į viršų


Planetariumas

Planetariumas pastatytas 1989 metasi pagal architekto Roberto Stasėno projektą. Pastato akcentas – apvalus žvilgantis 12,5 metrų skersmens kupolas su 150 vietų Žvaigždžių sale.

Tai vienintelis Lietuvoje ir Baltijos šalyse specializuotas astronomijos ir gamtos mokslų informacijos centras, kurio kupolo formos Žvaigždžių salėje unikalia projekcine aparatūra rodomas įvairiose Žemės vietose stebimas žvaigždėtas dangus ir jame vykstantys reiškiniai. Planetariumas Vilniuje veikia jau 45 metus (įsteigtas 1962 m.). Tai valstybinė biudžetinė įstaiga, priklausanti VU Teorinės fizikos ir astronomijos institutui.

Planetariumas palaiko ryšius su Lietuvos Astronomų sąjunga ir tarptautinėmis mokslo organizacijomis.

Daugiau informacijos apie Planetariumą rasi čia.

Kontaktai: Planetariumas, tel. (8 5)  272 4148, faks. (8 5)  272 4177, el. p. , Konstitucijos pr. 12 A, LT 09308 Vilnius.

↑ Į viršų


Molėtų astronomijos observatorija

Molėtų Astronomijos observatorija priklauso VU Teorinės fizikos ir astronomijos institutui. Joje astronominius stebėjimus gali atlikti visi pageidaujantys Lietuvos astronomai, aukštųjų mokyklų studentai doktorantai, bei kolegos iš užsienio mokslo centrų. Observatoriją kasmet aplanko šimtai ekskursijų, kurių dalyviai supažindinami su dangaus pažinimo raida, Lietuvos ir pasaulio astronomijos naujienomis, teleskopais, nuostabaus grožio spalvotomis planetų, žvaigždžių, ūkų, spiečių, galaktikų nuotraukomis. Ant observatorijos pietinės sienos įrengtas Saulės laikrodis. Netoli teleskopų bokštų yra šventųjų mitologinių akmenų rinkinys. Tai dubenuotieji akmenys, senovėje naudoti saugoti gydomajam Perkūno vandeniui. Observatorijos languose įrengti B. Bružo sukurti vitražai astronomine tematika. Ant gretimos Kapelių kalvos įsikūręs Etnokosmologijos muziejus, kuriame lankytojai gali susipažinti su istoriniais ir etnografiniais eksponatais, atspindinčiais žmonių pažiūras į dangų ir pasaulį.

Observatorijoje organizuojamos ekskursijos, kurių dalyviai supažindinami su Lietuvos ir pasaulio astronomijos naujienomis, teleskopais, nuostabaus grožio spalvotomis planetų, žvaigždžių, ūkų, spiečių, galaktikų nuotraukomis.

Daugiau informacijos apie Observatoriją rasi čia.

Dėl ekskursijų teirautis tel. (8 383)  45 444, 8 615  65 677, el. p. . Observatoriją rasite Molėtų rajone, Kulionių kaime.

↑ Į viršų


VU Teatras

VU Andriaus Pulkauninko teatro trupė

Dabar Vilniaus universiteto ši teatro trupė, vadovaujama A. Pulkauninko, telkiasi ties postmodernia scenos, audio bei vizualinių menų sinteze, kur svarbiausią vietą užima vaizdo kultūra bei konceptualus sprendimas. Teatras taip pat ruošia ir organizuoja festivalius, savo spektaklius pristato užsienio bei Lietuvos festivaliuose ir egzistuoja kaip šiuolaikinio scenos meno placdarmas jauniems menininkams, neturintiems galimybių reikštis kitose erdvėse.

Andriaus Pulkauninko trupė nuolat kviečia Tave į stulbinančius pasirodymus. Ateik, pamatyk, ir, kai studijuosi VU, prisijunk prie entuziastingų Universiteto studentų – aktorių!

Informaciją apie vykstančius renginius ir apie patį teatrą rasi čia.

VU teatro trupė „Minimum“

„Minimum“ yra dramos trupė, kurios kūrybinių ieškojimų pagrindas ir esmė yra dramos ir kitų literatūros žanrų veikalų interpretavimas. Statomi tiek klasikos, tiek šiuolaikiniai kūriniai, kuriose jaučiamas jaunatviškas šių dienų pulsas.

1990–2005 metais visus spektaklius trupė vaidino nedideliame senoviniame rūsyje. Iš čia ir pavadinimas „Minimum“. Tačiau teatro vadovo nuomone, vis dėlto aktoriai yra tas didysis Minimumas, be kurio teatras negali egzistuoti. Todėl pagrindinis režisieriaus tikslas yra maksimaliai atskleisti jauno aktoriaus asmenybę.

Trupė yra Lietuvos ir Tarptautinės universitetų teatrų asociacijos narys, aktyviai dalyvaujantis rengiant kasmetinius tarptautinius universitetų teatrų forumus bei akcijas. Įvairiuose forumuose ir festivaliuose trupė laimi diplomus už originalų literatūrinės medžiagos traktavimą. Jaunai teatro dailininkei Daliai Kiaupaitei 2006 metais tarptautiniame festivalyje Minske paskirtas diplomas už geriausią scenografiją (spekt. Kainas).

Informaciją apie vykstančius renginius ir apie patį teatrą rasi čia.

↑ Į viršų


VU Teisės klinika

Jei esi mokinys ir domiesi teisės studijomis, nori pamatyti, kaip dirba teisininkai, kokiomis veiklomis jie užsiima, VU Teisės klinika suteiks galimybę visa tai pažinti.

Kreipkis į mus el. paštu arba telefonu (8 5)  219 3144 ir registruokis pažintinei dienai Teisės klinikoje. Ten atvykęs Tu ir Tavo draugas (priimama po 1-2 žm. vienu metu) galėsi stebėti teisininkų darbą, įsijungti į veiklą, pamatyti, kaip vyksta teisinės konsultacijos, kaip rengiami dokumentai teismams ir pan.

Plačiau apie VU Teisės kliniką rasi čia.

Jeigu Tu ir Tavo klasės draugai norėtų ypatingos ekskursijos, kitokio susipažinimo su VU Teisės klinika, susitikimo su jos darbuotojais ar pan., būtinai rašyk mums . Pasistengsime tai įgyvendinti!

↑ Į viršų


VU radijas „START FM“

Jei esi mokinys ir domiesi komunikacijos mokslais, nori pamatyti, kaip žmonės dirba radijuje, kokiomis veiklomis jie užsiima, kokius darbus ten atlieka, VU radijas START FM suteiks Tau galimybę visa tai pažinti.

Kreipkis į mus el. paštu arba telefonu (8 5)  219 3144 ir registruokis pažintinei ekskursijai į START FM. Ten atvykęs Tu ir Tavo draugas (priimama po 1-3 žm. vienu metu) išgirsi stulbinančių pasakojimų apie tai, kaip įkurti radijų, kaip suburti žmones darbui, pamatysi, kaip dirba radijo laidų vedėjai, turėsi galimybę pasėdėti prie pulto, o gal net tarti žodį tiesioginiame eteryje! Pastaba: ekskursija gali vykti tik vakarais (19 – 22 h.), nes dieną netransliuojamos laidos.

Plačiau apie VU radiją START FM rasi čia.

Jeigu Tu ir Tavo klasės draugai norėtų ypatingos ekskursijos, kitokio susipažinimo su radijo darbuotojais, paskaitos apie radijo įkūrimą bei gyvenimą jame, būtinai rašyk mums . Pasistengsime tai įgyvendinti!

↑ Į viršų


Nori pamatyti savo akimis, kaip studijuoja VU studentai?

Esi daug girdėjęs apie Vilniaus universitetą, tačiau nori pamatyti, kaip čia studijuojama savo akimis? “Universitetas su Oranžiniu“ Tavo paslaugoms. Pasirink studijų programą, kurioje nori studijuoti, registruokis, ir pažink Universitetą iš arčiau. Vilniaus universiteto studentai tau sutinka parodyti, kaip studijuojama šiose studijų programose.

Projekto tikslas: padėti mokiniams susidaryti kuo objektyvesnę nuomonę apie dominantį Universitetą, stojimo galimybes ir karjeros perspektyvas, taip palengvinant mokiniams „kur stoti/nestoti?“ dilemą.

Daugiau čia.

↑ Į viršų


Nori su klase aplankyti kurį nors VU fakultetą ir pajusti, ką reiškia jame studijuoti?

Jeigu Tu ir Tavo klasės draugai norėtų ypatingos ekskursijos, kitokio susipažinimo su kuriuo nors iš Universiteto fakultetų, būtinai rašykite ,  mes pasistengsime tai įgyvendinti!

Tie, kurie norėtų aplankyti istorinį Istorijos fakulteto pastatą, kuriame ypač vertingi kai kurie interjero elementai (pvz., freskos), gali kreiptis tiesiogiai į Istorijos fakulteto dekanato darbuotoją Dovilę Kievaitę tel. (8 5)  268 72 79, el. p. .

Tie, kurie norėtų aplankyti Chemijos fakultetą, pamatyti cheminių medžiagų kolekciją, chemines laboratorijas, gali kreiptis tiesiogiai į Chemijos fakulteto darbuotoją Jolantą Raudonienę tel. (8 5)  219 3111 arba 8 620 10286.

↑ Į viršų


Jaunųjų chemikų mokykla „Pažinimas“

Nori praplėsti savo žinias? Susipažinti su žmonėmis, kurie domisi chemija taip pat kaip ir Tu? Padirbėti su Vilniaus universiteto dėstytojais? Pamatyti chemijos laboratorijas bei kitas vietas Universitete, kur dirba mokslininkai bei chemijos studentai? Stok į neakivaizdinę Jaunųjų chemikų mokyklą „Pažinimas“! Pažink mokslą, pajusk jo prasmę ir reikšmę!

Plačiau apie mokyklą:

  • Į mokyklą gali stoti 10 - 11 klasių mokiniai;
  • Mokslai trunka 2-jus metus (5-ios sesijos po 3-is dienas); kiekvienos sesijos metu pirmas dvi dienas veiksmas vyksta LMITKC, o trečiąją dieną - VU ChF;
  • Pirmus metus dėstomi bendrosios chemijos dalykai, o antrais metais organinė chemija;
  • Priėmimas vyksta kiekvienų metų rugsėjo mėnesio pirmoje pusėje.

Kaip patekti į šią mokyklą? Tereikia išspręsti ir išsiųsti stojamąsias užduotis, kurios įdedamos LMITKC arba www.chemija.mums.lt.

Naudinga ir įdomi informacija www.chemija.mums.lt arba www.olimpiados.lt.

Kontaktai: tel. (8 5)  276 4543, el. p. , www.lmitkc.lt.

↑ Į viršų


Lietuvos jaunųjų matematikų mokykla

Lietuvos jaunųjų matematikų mokykla (LJMM) buvo atkurta 1998 metais. LJMM tęsia 1969-1989 metais veikusios Lietuvos jaunųjų matematikų neakivaizdinės mokyklos darbą. Nuo 1998 metų Lietuvos jaunųjų matematikų mokyklą baigė devynios laidos - 3112 mokinių.

Plačiau apie mokyklą:

  • Mokymasis Lietuvos jaunųjų matematikų mokykloje yra neakivaizdinis ir trunka 2-jus metus; priėmimas į LJMM vyksta rugsėjo mėnesį;
  • Priimami vidurinės mokyklos 11 klasių (arba atitinkamų gimnazijos klasių) mokiniai, o rekomendavus matematikos mokytojui, ir žemesnių klasių moksleiviai, atsiuntę stojamosios užduoties sprendimus ir gavę teigiamą įvertinimą;
  • Sėkmingai įvykdę visą programą, klausytojai gauna Lietuvos jaunųjų matematikų mokyklos baigimo pažymėjimus;
  • Metodinė medžiaga ir užduotys skelbiamos LJMM internetinėje svetainėje www.mif.vu.lt/ljmm/ ir Švietimo ir mokslo ministerijos Informaciniame leidinyje „Švietimo naujienos“.

Daugiau informacijos rasi čia.

Kontaktai: LJMM, VU Matematikos ir informatikos metodikos katedra, Matematikos ir Informatikos fakultetas, tel. (8 5) 219 3086, el. p. , Naugarduko 24, LT-03225 Vilnius.

↑ Į viršų


Jaunųjų fizikų mokykla „Fizikos Olimpas“

Pagrindinis ypatingai gabių mokinių mokyklos „Fizikos olimpas“ tikslas yra papildomai harmoningai ugdyti intelektualiai gabiausius Lietuvos vidurinių mokyklų moksleivius, rengti juos pasaulinėms fizikos olimpiadoms ir studijoms aukštosiose mokyklose.

Mokykla įsteigta 1994 metais. Vyresniųjų klasių mokiniai, stojantys į mokyklą, priimami atsižvelgus į Lietuvos moksleivių fizikos olimpiadų, Lietuvos moksleivių fizikos čempionatų ir mokyklos skelbtų konkursų rezultatus.

Mokymasis trunka trejus metus. Trijuose mokyklos kursuose mokosi 40-60 moksleivių. Kiekvienais mokslo metais Vilniuje vyksta keturios vienos savaitės (vasarą – dviejų savaičių) trukmės sesijos, kurių metu moksleiviai atlieka daug sudėtingų namų užduočių. Per trejus mokymosi metus aukščiausios kvalifikacijos dėstytojai dvylikoje sesijų perskaito moksleiviams per 700 val. paskaitų, moksleiviai atlieka laboratorinius darbus, vadovaujami dėstytojų ir savarankiškai išsprendžia per 1000 sudėtingų uždavinių.

Baigusiems mokyklą moksleiviams išduodami mokyklos baigimo pažymėjimai, silpniau besimokiusiems – mokyklos lankymo pažymėjimai.

Daugiau informacijos rasi čia.

Kontaktai: „Fizikos olimpas“, tel. (8 5)  269 8676, (8 5)  233 0140, 8 686  13 779, el. p. , Saulėtekio al. 9, III rūmai, 200 kab., Vilnius.

↑ Į viršų


Rytų kalbų mokykla

Rytų kalbų mokykla yra VU Orientalistikos centro padalinys, veikiantis nuo 2002 metų. Joje visi norintys gali mokytis šių Azijos ir Artimųjų bei Vidurio Rytų kalbų pradedančiųjų ir pažengusiųjų grupėse: japonų, kinų, arabų, turkų, korėjiečių, tibetiečių, hindi, sanskrito, farsi (persų), dari, puštu, mongolų kalba.

Plačiau apie kursus:

  • Pratybas veda Vilniaus universiteto dėstytojai;
  • Pratybos rengiamos du kartus per savaitę po 2 akad. valandas nuo 18,30 val.;
  • Vieno semestro kursų trukmė – 12 savaičių (48 val.); numatoma viso kurso trukmė – 4 semestrai; sėkmingai baigusiems visą kursą išduodamos pažymos;
  • Naujos grupės sudaromos vasario ir rugsėjo mėnesį; sausio ir birželio mėnesį rengiami įvairių lygių intensyvūs 2 savaičių kursai;
  • Kursai mokami.

Registruotis į kursus galima čia.

Kontaktai: Rytų kalbų mokykla, tel. (8 5)  268 7256, el. paštas , Universiteto g. 5, LT-01513 Vilnius.

↑ Į viršų


Psichologijos mokykla

10–12 klasių mokinius kviečiame į Psichologijos mokyklą Vilniaus universitete. Šios mokyklos tikslas – patenkinti susidomėjusių psichologija smalsumą, padėti suprasti save ir kitus, paruošti psichologijos ar kitų dalykų studijoms Vilniaus universitete.

Užsiėmimai vyksta šeštadieniais, aštuonis kartus per metus. Juos veda VU Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos ir Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedrų dėstytojai. Seminarų metu taip pat vyksta praktiniai užsiėmimai, kuriuos veda psichologijos doktorantai ir magistrantai. Jų metu galima profesionalių psichologinių testų pagalba pažinti save, išmokti valdyti stresą, pritaikyti psichologijos žinias mokantis, laikant egzaminus ir planuojant savo karjerą.

Sėkmingai baigusiems Psichologijos mokyklą (t.y. dalyvavusiems ne mažiau kaip 80% seminarų, atlikusiems namų užduotis ir išlaikiusiems baigiamąjį testą), išduodami VU Filosofijos fakulteto pažymėjimai.

Užsiėmimai mokami.

Kontaktai: Psichologinių inovacijų ir eksperimentinių tyrimų mokymo centras, tel. (8 5)  268 7254, el. p. , 116 kab., Universiteto g. 9/1, Vilnius.

↑ Į viršų


Parengiamieji kursai

Moksleiviams, norintiems geriau pasirengti valstybiniams ar stojamiesiems egzaminams, siūlome lankyti parengiamuosius kursus Vilniaus universitete.

Šiemet siūlome mokytis tokių dalykų: lietuvių kalbos (samprotaujamojo teksto kūrimo, teksto suvokimo, grožinio kūrinio interpretacijos), anglų ir kitų užsienio kalbų, matematikos, istorijos (politologijos), biologijos, chemijos, fizikos, informatikos.

Kaina: iki 50 litų už užsiėmimą. Trukmė: nuo 45 iki 60 akademinių valandų. Užsiėmimas trunka 3 akademines valandas.

Norintiems mokytis kelių dalykų sudaromas kiekvienam palankus užsiėmimų tvarkaraštis.

Daugiau http://www.flf.vu.lt/kursai/.

Kontaktai: Laimutis Laužikas, tel. (8 686)  162 38, (8 5)  268 72 12, (8 5)  230 09 02, el. p. .

↑ Į viršų