Jeigu Tu esi baigęs studijas, bet norėtum gilinti savo žinias ar kelti kvalifikaciją…

Sukurta: 21 vasario 2011

Universitetas suteikia galimybę studijuoti neformaliosiose studijose. Neformaliosios studijos gali būti vykdomos kaip dalis laipsnį suteikiančios studijų programos (klausytojo arba eksterno studijų tvarka) arba kaip kvalifikacijos tobulinimo, papildomieji, išlyginamieji ar kitokie kursai ir jų ciklai.

  • Klausytojai – tai asmenys, studijuojantys atskirus Universitete dėstomus laipsnį suteikiančių studijų programų dalykus. Jūs galite pasirinkti bet kokį dalyką bet kuriame fakultete (padalinyje) ir, sudarę klausytojo sutartį bei sumokėję atitinkamą mokestį, studijuoti jį. Baigus studijas, išduodamas pažymėjimas apie išklausytą kursą. Dėl šių studijų kreipkitės į atitinkamo fakulteto (padalinio) administraciją.
  • Eksternai – tai asmenys, savarankiškai studijuojantys Universiteto studijų programose ir laikantys atitinkamus kvalifikacinius egzaminus ar rašantys baigiamuosius darbus. Dėl šių studijų kreipkitės į atitinkamo fakulteto (padalinio) administraciją.
  • Papildomųjų studijų klausytojai – tai asmenys, turintys aukštąjį išsilavinimą ir norintys studijuoti kitos krypties antrosios pakopos studijų programą, tačiau neturintys tos krypties pagrindų. Plačiau.
  • Išlyginamųjų studijų klausytojai – tai asmenys, turintys aukštąjį (universitetinį arba neuniversitetinį išsilavinimą) ar aukštesnįjį išsilavinimą ir norintys studijuoti pirmosios pakopos studijų programą. Plačiau.
  • Kvalifikacijos tobulinimo ir kitų kursų klausytojai – tai asmenys, studijuojantys pagal specialias kvalifikacijos tobulinimo kursų programas arba atskirus dalykus. Plačiau.

Panagrinėk

« grįžti